Rainbow Communication

Rainbow Communication IOT Industry 4.0 telefon contact Rainbow Communication

Monitorizare capacitate de productie

Mentinerea in buni parametri a unei linii robotizate , poate fi uneori dificila . Stabilirea prioritatilor de interventie poate sa necesite analize amanuntite , sau se poate actiona haotic raspunzand prioritar la solicitarile cele mai insistente.

In acest mod se obtine o liniste temporara , dar este oare si o abordare profesionista ?

O solutie foarte buna este sa se ia deciziile in functie de prioritatile reale , sa fie rezolvate problemele cu impactul cel mai mare in productie . Pentru aceasta este insa nevoie de timp de analiza pentru a vedea unde apar cele mai multe defecte , care este durata lor , care defecte impacteaza cel mai mult productia .

Toate aceste analize necesita timp si multe din ele se schimba dinamic , o solutie viabila este sa fie puse la dispozitie toate informatiile necesare in timp real . In acest mod se poate decide usor care defecte au impactul ce mai mare , care posturi influenteaza in ansamblu cel mai mult productia .

Daca toata analiza se face la nivel de zeci sau sute de roboti , totul devine greu si este nevoie de o echipa mare pentru analize .

Monitorizare aparitie defecte roboti

monitorizare defecte roboti

Prin monitorizarea defectelor aparute la roboti , se poate vedea in timp real :
- Care sunt defectele cu aparitie cea mai mare.
- Ce defecte au timpul total de pana cel mai mare.
- Prin corelarea cu o vedere panoramica asupra timpului de ciclu se vede usor unde este cel mai mare impact asupra productiei.
Modulul de monitorizare realizat de noi creaza rapoarte zilnice sau in timp real cu cele defectele care au cel mai mare impact . El vine in ajutorul mentenantei prin precizarea exacta a locului unde apare defectul , fara sa fie necesara o supraveghere suplimentara. Modulul afiseaza toate datele necesare interventiei:
- Numele robotului.
- Aplicatia rulata.
- Linia de program la care apare defectul.
In acest mod nu mai este necesara observarea productiei pentru a deternima unde este necesara interventia si se scurteaza timpul de alocat . Astfel pot fi rezolvate mai multe probleme cu aceeasi echipa de mentenanta .

Poate fi analizata si evolutia in timp a diferitelor defecte , in acest mod pot fi anticipate anumite defecte si se pot face interventii de mentenanta predictiva.