Rainbow Communication

Rainbow Communication IOT Industry 4.0 telefon contact Rainbow Communication

Modul monitorizare defecte productie

Defectele aparute in productie pot fi generate de multe cauze , dar ele genereaza in mod sigur multe probleme . Pentru remedierea lor sunt alocate multe resurse , iar durata necesara remedierii este de cele mai multe ori critica.
Intr-un ansamblu de multe posturi de productie , analizarea defectelor aparute nu este usoara , iar prioritizarea interventiilor nu este mereu cea mai optima.
Pentru a putea imbunatatii procesul de analiza si distribuire a resurselor pentru remediere, este vital sa se poata raspunde la cateva intrebari :
- Care sunt defectele impacteaza cel mai mult productia?
- Ce defecte au cel mai mare numar de aparitii?
- Cand au aparut aceste defecte?
- Aparitia defectelor are o evolutie liniara sau un anumit defect creste exponentiala?
Raspunsurile la toate aceste intrebari nu sunt mereu simple, nici nu or sa fie prea simple in curand. Un instrument de analiza automat poate fi foarte util si reduce mult timpul necesar remedierii defectelor .
Prin utilizarea unui modul monitorizare defecte productie , pot fi disponibile in timp scurt multe informatii. In acest fel analiza si luarea deciziilor este mult mai facila.

monitorizare defecte productie

In mod normal aparitia unui defect care necesita 20 minute pentru a fi remediat , poate fi considerat principal , chiar data are doar o aparitie intr-o saptamana.
Este insa posibil ca un defect care are o frecventa de aparitie de 5 ori pe ora si necesita o simpla validare a operatorului , sa fie responsabil intr-o masura mult mai mare de scaderea productiei.
Fiind un defect usor de remediat, nu primeste atentia cuvenita , dar daca pentru repornire sunt necesare 5 secunde , la nivelul saptamanii inseamna 3000 secunde.
Impactul este de 50 minute fiind mai mare decat pentru defectul de 20 minute.
Pentru a aduce o imagine de ansamblu mai buna modulul monitorizeaza:
- Numarul de aparitii al unui defect si face o ierarhie in functie de aparitii pe linie/post lucru/diversitate produsa.
- Timpul total necesar pentru repunerea in functiune a liniei de produtie pentru fiecare defect, in acest mod se vede unde exista impactul cel mai mare
Toate informatiile oferite duc la posibilitatea luarii unor decizii mai bune, un timp necesar analizei mai mic, interventii punctuale . Tot in acest mod poate fi implementata si mentenanta predictiva, pentru ca aparitia defectelor este semnalata inainte de a deveni critice .