Rainbow Communication

Rainbow Communication IOT Industry 4.0 telefon contact Rainbow Communication

Modul monitorizare timp ciclu

monitorizare timp ciclu

Pentru a veni in intampinarea necesarului din industrie a fost realizat un modul monitorizare timp ciclu productie pentru a vedea in timp real posibilele abateri .
Acesta este un instrument foarte necesar pentru identificarea eventualelor abateri aparute in productie.
Ca exemplu , sa consideram ca in urma unei interventii , a rezultat reducerea debitului de aer pentru un piston pneumatic.
Timpul necesar inchiderii pistonului creste cu doua secunde , ceea ce nu pare mult la un ciclu de productie de aproximativ 40 secunde . Pe durata unei zile insa se fac aproximativ 1500 piese , ceea ce genereaza un timp suplimentar necesar de productie de 3000 secunde , adica 50minute .
In mod mormal acest aspect este observat dupa cateva zile pentru ca numarul de piese realizat scade. Se fac analize a posibilelor cauze si se consuma resurse pentru identificarea problemei.
In acest timp productivitatea ramane scazuta , sunt necesare ore suplimentare pentru recuperarea pieselor nefabricate ceea ce duce la costuri suplimentare.
In mod analog , la o celula robotizata , daca este introdusa o rotatie in plus la un robot , timpul necesar de productie al unei piese poate creste cu 2-3 secunde .La nivelul zilei aceasta poate insemna un necesar de timp de productie de aproximativ o ora .

Evolutie timp ciclu productie

evolutie timp ciclu productie

Prin implementarea monitorizarii tipului de ciclu al productie , se observa repede deviatia , se poate vedea si cand a aparut stiind in acest mod care este cauza radacina.
In acest fel remedierea problemei poate fi facuta foarte usor fara a pierde timp si a aloca resurse pentru analiza .
Pentru a realiza o optimizare a liniei de productie este necesara in primul rand o privire de ansamblu pentru a vedea care posturi sunt cele mai penalizante. Fara o monitorizare digitala a productiei , acest lucru se face manual cu un cronometru .
Acest proces nu este foarte precis si dureaza cateva zile pentru 20-30 posturi care produc 2-3 diversitati . Prin implementarea unei monitorizari a timpului de ciclu , toate datele sunt disponibile la o simpla privire , acuratea fiind superioara .
In acest mod sunt reduce resursele alocate analizei , se castiga timp prin devansarea inceperii optimizarii, iar rezultatele se vad in timp real.