Rainbow Communication

Rainbow Communication IOT Industry 4.0 telefon contact Rainbow Communication

Industry 4.0 - Monitorizare industriala

Evolutia modului in care companiile produc, distribuie si imbunatatesc produsele definesc Industry 4.0 . Pentru a realiza aceasta evolutie sunt integrate in procesul de productie noi tehnologii cum ar fi Internet of Things(IOT), Inteligenta Artificiala(AI), Cloud Computing si machine learning. Procesul presupune echiparea fabricilor cu senzori avansati, software de monitorizare si analiza automata care permit o analiza mai buna, o crestere a rapiditatii de reactie si o imbunatatire a predictiei problemelor ce pot aparea in procesul de productie, ducand indirect la o optimizare a mentenantei predictive.

Internet of Things(IOT), Inteligenta Artificiala(AI)

Inteligenta artificiala

Daca analiza datelor furnizate de procesul industrial sunt combinate cu datele operationale, lantul de aprovizionare si serviciul clienti, rezulta o crestele a valorii implementarii acestui concept sporind in acest fel vizibilitatea si perspectiva informatiilor care erau tratate separat anterior. Tehnologiile digitale duc la o automatizare sporita, intretinere predictiva si optimizare a proceselor, rezultand o crestere a eficientei si receptivitate sporita fata de client. Pasul urmator este sa fie introdusa inteligenta artificiala .

Cloud Computing, machine learning
Prin dezvoltarea fabricilor inteligente se intra in a patra revolutie industriala, iar analiza cantitatilor mari de date colectate de la senzori asigura o vizibilitate in timp real a activelor de productie, si pot oferi instrumente pentru a efectua o mentenanta predictiva a echipamentelor, astfel se scade timpul de nefunctionare si perturbarile din lantul productiv .
Utilizarea dispozitivelor IOT duc la o productivitate mai mare si o calitate imbunatatita, rezultand schimbarea opticii asupra modelului de mentenanta prin inspectare vizuala care este inlocuit treptat cu sisteme de monitorizare a datelor, care in final duc la reducerea costurilor .
Conceptele Industry 4.0 pot fi aplicate in toate tipurile de companii industriale .